Neem contact op met onze (LSA) slachtofferadvocaat .

Slachtofferadvocaat

Deskundige hulp van een slachtofferadvocaat

Als slachtoffer of nabestaande van een strafbaar feit bent u gebaat bij deskundige hulp. De gebeurtenis is vaak overweldigend en stressvol. Een slachtoffer of nabestaande van een strafbaar feit heeft bepaalde rechten en diverse mogelijkheden om de schade te vorderen. Een slachtofferadvocaat onderscheidt zich door specifieke kennis en ervaring met het bijstaan van slachtoffers. Dit kan variëren van slachtoffers van lichte vergrijpen tot slachtoffers van ernstige misdrijven, zoals geweldsdelicten of zedendelicten. Onze gespecialiseerde LSA slachtofferadvocaat helpt u op deskundige wijze gebruik te maken van uw rechten en uw schade te verhalen. U hebt al erg veel aan uw hoofd op zo'n moment. Onze collega Karin Kamps is LSA advocaat en voldoet daarmee aan de eisen om u als slachtoffer of nabestaande van een strafbaar feit bij te staan. Als er sprake is van ernstig letsel of een zedenzaak, dan is de rechtsbijstand gratis. In deze situatie heeft u als slachtoffer of nabestaande namelijk recht op een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand). In tegenstelling tot een reguliere toevoeging, bent u hiervoor geen eigen bijdrage verschuldigd en ook gelden er geen inkomens- en vermogensnormen.

Begeleiding in het strafproces

Een slachtofferadvocaat kan u als slachtoffer ook bijstaan in een eventueel strafproces. Er komt veel op u af. Zij voorziet het slachtoffer van informatie over het verloop van het strafproces en adviseert over de rechten. Het spreekrecht van een slachtoffer geeft het slachtoffer van een strafbaar feit de mogelijkheid om tijdens een rechtszitting zijn of haar persoonlijke ervaringen, gevoelens en de gevolgen van het misdrijf te delen. De advocaat kan met u een slachtofferverklaring voorbereiden. Ook helpt een slachtofferadvocaat u zich te voegen als benadeelde partij in het strafproces en bij het indienen van een eis voor schadevergoeding of smartengeld.

Kosteloze bijstand door een slachtofferadvocaat

Als slachtoffer van een gewelds- of zedenmisdrijf heeft u een gespecialiseerde advocaat nodig die u bijstaat in het strafproces. U moet erop kunnen vertrouwen dat u vanaf het begin van het strafproces wordt begeleid op een kundige en betrokken advocaat. Een gespecialiseerde slachtofferadvocaat kan u kosteloze rechtsbijstand verlenen, ongeacht uw inkomenspositie. Door de inschrijving van Karin Kamps en Sjoerd de Jong in het specialisatieregister van de Raad voor Rechtsbijstand kunnen zij deze kosteloze rechtsbijstand voor u aanvragen.  Wilt u meer weten over dit onderwerp, kijk dan op onze pagina voor slachtofferzaken of neem contact met Karin of Sjoerd op voor de mogelijkheden en/of een vrijblijvend eerste gesprek.

Een eerste gesprek met onze letselschade juristen is altijd gratis en vrijblijvend. 

Neem contact met ons op of vraag direct een gratis intakegesprek aan. U krijgt binnen één werkdag een reactie.