Een dier is in zijn gedrag niet altijd voorspelbaar. Het letsel dat u kan overhouden aan het onvoorspelbare gedrag van dieren kan soms ernstig en/of blijvend zijn. Honden en paarden zorgen voor de meeste letselschade binnen de letselschadepraktijk. Hebt u letselschade door hondenbeet of hebt u een trap gekregen van een paard? Laat u dan deskundig adviseren over de mogelijkheden om de bezitter van het dier aansprakelijk te stellen voor uw (blijvende) schade.
Het meest voorkomende incident in de letselschadepraktijk is dat men wordt gebeten door een hond. Als u wordt gebeten, dan kan dit zeer vervelende gevolgen hebben, zoals blijvend letsel (bijvoorbeeld een zenuwbeschadiging) of zichtbare littekens. Leest u ook eens onze blog voor meer informatie over dit onderwerp.
Naast het oplopen van letselschade door hondenbeet kunt u ook worden aangevallen door een hond. Ook dit komt in de praktijk regelmatig voor. En zelfs een sprong van een enthousiaste hond, kan tot letselschade door hondenbeet leiden.
Uitgangspunt is dat de bezitter van de hond aansprakelijk is. Dit volgt uit artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. De bezitter is meestal de eigenaar van het dier maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Wanneer er sprake is van overmacht of noodweer, is de bezitter van het dier niet aansprakelijk. Dit wordt echter niet snel aangenomen. Aansprakelijkheid van de bezitter van een hond wordt in de regel snel aangenomen. Dit betekent echter niet automatisch dat de volledige schade wordt vergoed. Dit is namelijk afhankelijk van factoren die in elke situatie weer anders kunnen zijn.
Indien u bent gebeten door een hond, is het zaak om snel te handelen:
Neem contact met ons op of vraag direct een gratis intakegesprek aan. U krijgt binnen één werkdag een reactie.